AĞAÇ EVDE MASAL KÜTÜPHANESİ  
AĞAÇ EVDE MASAL KÜTÜPHANESİ

AĞAÇ EVDE MASAL KÜTÜPHANESİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde öğretmenler, öğrencilere kitap sevgisini kazandırmak için çınar ağacında kütüphane kurdu. Uygulama sayesinde devamsızlık problemi çözülürken, öğrenciler kitap okuma alışkanlığı da kazandı.

Kızıltepe Işıklar Köyü İlk ve Ortaokulu öğretmenleri, öğrencilerin devamsızlık probleminin önüne geçmek ve öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için farklı bir proje geliştirdi. Okulun bahçesindeki bir ağaçta masal evi kütüphanesi kuran öğretmenler, bahçeye asma köprü ve kitap okuyan adam heykeli de yaptırdı. Çalışma sayesinde çocuklar, okula çok daha hevesli gitmeye başladı, devamsızlık azaldı üstelik öğrencilerin kitap sevgisi de arttı.
 
Ağaç evden kütüphane fikri aslında çocuklara ait. Okulun öğretmenleri ve yöneticileri çocuklara okulda ne olmasını istedikleri sorduğunda hayallerinde bir ağaç ev olduğunu öğrendiler. Bu hayali, kitap okuma alışkanlığına dönüştürmek için kolları sıvadılar. Doğayla iç içe, ona zarar vermeden bir masal evi tasarlandı, kurulumu kısa sürede tamamlandı, raflarına kitaplar yerleştirildi. Çocuklar okuma saatlerini ve boş zamanlarını burada geçirmeye başladı. Kızıltepeli çocukların artık en sevdiği ders okuma saati oldu.  

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.