Aday öğretmenlere mazeretleri sebebiyle farklı illerde sınav hakkı  
Aday öğretmenlere mazeretleri sebebiyle farklı illerde sınav hakkı

Aday öğretmenlere mazeretleri sebebiyle farklı illerde sınav hakkı

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı’nın uygulanmasına yönelik aday öğretmenler; sınav tarihinde muvazzaf askerlik görevi dahil her türlü aylıksız izin, analık izni, refakat izni ve hastalık izinleri nedeniyle görev yerinde bulunamamaları durumunda mazeretlerini belgelendirmeleri halinde belirtmiş oldukları ilde sınava girebilecek. 

Aday öğretmenlere mazeretleri sebebiyle farklı illerde sınav hakkı

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin hükümleri doğrultusunda 11 Ekim 2015 tarihinde yapılacak Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı, aday öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda; sınav tarihinde muvazzaf askerlik görevi dahil her türlü aylıksız izin, analık izni, refakat izni ve hastalık izinleri (uzun süreli tedavi, tedavisi görevli bulunduğu ilde mümkün olmayan ya da farklı bir ilde görmüş olduğu tedavinin kesilmesi hasta sağlığını olumsuz etkileyecek olanlar) nedeniyle görev yerinde bulunamayanlar, mazeretlerini belgelendirmeleri halinde dilekçelerinde belirtmiş oldukları ilde sınava girebilecek.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne dilekçe ile yapılacak başvurularda adayın adı soyadı, T.C. kimlik numarası, görevli bulunduğu ili, ilçesi, eğitim kurumu, mazeretini gösterir resmi belge sınava girmek istediği il ve varsa sınav esnasında özel tedbir gerektiren sağlık ya da engel durumu bilgileri yer alması gerekiyor. Aday tarafından ıslak imza ile imzalanacak dilekçelerin en geç 28 Eylül 2015 tarihinde Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünde olacak şekilde posta yoluyla ya da elden teslim edilmesi gerekiyor. 

Posta yoluyla dilekçelerini iletecek adaylar, (0312) 425 30 94 ve (0312) 419 62 74 faks numaralarına dilekçe ve eklerinin bir örneğini ileterek işlemlerinin daha önce yürütülmesini sağlamış olacaklar.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.