15 Temmuz kahramanlarından MEB personeli Gülşah Karaca’ya ziyaret  
15 Temmuz kahramanlarından MEB personeli Gülşah Karaca’ya ziyaret

15 Temmuz kahramanlarından MEB personeli Gülşah Karaca’ya ziyaret

FETÖ darbe girişimine karşı ailesinin bütün fertleriyle birlikte direniş gösterirken helikopterden açılan yaylım ateşi sonucu 4 kurşunla yaralanan Gülşah Karaca’yı, Bakanlık adına Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Daire Başkanı Emine Azdiken ziyaret etti.  

15 Temmuz kahramanlarından MEB personeli Gülşah Karaca’ya ziyaret

FETÖ darbe girişimine karşı ailesiyle birlikte direniş gösterirken Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde ağır yaralanan Millî Eğitim Bakanlığı çalışanı Gülşah Karaca’yı, Bakanlık adına Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi ve Daire Başkanı Emine Azdiken ziyaret etti.  

 

Darbe girişimi sırasında bacağından dört kurşun alarak yaralanan Gülşah Karaca´nın babası İzzet Karaca ile kardeşleri Yasemin ve Kübra ise yara almadan kurtuldu. Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan Karaca, saat 23.00´de olayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde polis memuru olan abisinden duyduktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü´ne babası ve kız kardeşi ile gittiğini söyledi. Karaca, "Gittiğimiz zaman o kadar büyük bir halk kalabalığı vardı ki, iyi ki gitmişiz dedim. Bir anda emniyete ateş açmaya başladılar. Hepimiz tankın üzerine yürüyünce, halkın üzerine de ateş açtılar. O arada tepemize helikopter geldi, ışık olmadığı için helikopterin geldiğini fark edemedik." dedi.

 

"Düşman olsa bunu yapamaz"

Tankların ve helikopterin insanları çok hızlı bir şekilde taradığını söyleyen Karaca, "Kurşunlar kulağımın kenarından ve bacağımdan geçiyordu. Babamın koluna yaslanarak yere düştüm. ´Baba ben vuruldum.´ dedim. Zannettim ki bacağımı kaybettim. Hiç bir şekilde bacağımı hissetmiyordum." şeklinde konuştu.

 

Hastaneye geldiğinde vücuduna 4 kurşun aldığını fark ettiğini ama hastanedeki durumu görünce daha çok üzüldüğünü belirten Karaca, "O gün benimle birlikte yaralanarak Dışkapı Hastanesi´ne 85 kişi gelmişti. O gece nasıl sabah oldu gerçekten bilmiyorum. Ama iyi ki darbe olmadı, en çok ona seviniyorum." ifadelerini kullandı. "Düşman olsa bunu yapamaz. Resmen bizi öldürmeye çalıştılar. Kâfir olan insan bile bunu yapamaz diyorum. Her şeyden yoksunlardı onu yaparken." ifadelerini kullanan Karaca, sol bacağında şarapnel parçalarının dağılmasından dolayı sinir kopması olduğunu, iki merminin ise çıkartılamadığını ve hala bacağında hissiyat olmadığını anlattı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.